Kitüntetések

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés Megyei Szervezete javaslatára Benkő Tibor honvédelmi miniszter Honvédelemért Kitüntető Címet adományozott Ando György múzeumigazgatónak és dr. Jároli József helytörténész, nyugalmazott főlevéltárosnak. A miniszter – Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – Maléter Pál Emlékérmet adományozott Vánsza Pál, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége (POFOSZ) Békés megyei elnökének.

Nemzeti ünnepünk alkalmából Benkő Tibor honvédelmi miniszter – a MATASZ Békés Megyei Szervezete javaslatára – a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatával ismerte el dr. Jároli József, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület, illetve a Tudományos és Ismeretterjesztő Társulat Körösök Vidéke Egyesület elnöke munkásságát. Ando György, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter – Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – Maléter Pál Emlékéremmel ismerte el Vánsza Pál, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége (POFOSZ) Békés Megyei Szervezete elnökének munkásságát. Vánsza Pál a kitüntetést október 28-án a Honvédelmi Minisztériumban megrendezett ünnepségen dr. Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkártól vette át.

Ando György, dr. Jároli József és Vánsza Pál tevékenységét Takács Árpád kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke emlékéremmel és oklevéllel ismerte el. Az elismeréseket a Békés Megyei Kormányhivatal Tomcsányi termében november 4-én, szerdán adták át.
Elismerés nemzeti ünnepünk alkalmából

Vánsza Pál részére adományozott Maléter Pál-emlékérmet Benkő Tibor honvédelmi miniszter, az 1956-os forradalom és szabadságharc idején tanúsított önfeláldozó magatartása, az akkori események eszmeiségének megőrzése és ápolása érdekében végzett tevékenysége elismeréséül.

Az elismerést dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át október 28-án, szerdán Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban. „Azt gondolom, hogy ez az ország, ez a kormány és a magyar emberek méltán lehetnek büszkék arra, amit önök 1956-ban tettek, hiszen lefektették azokat az alapokat, aminek a gyümölcsét ma élvezhetjük” – fogalmazott a helyettes államtitkár. Dr. Ruszin Romulusz hozzátette: a magyar katonák napjainkban is ezt a példát követik az országvédelmi feladataik során, valamint a koronavírus okozta válsághelyzetben.Az eseményen részt vett dr. Varga Attila ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály osztályvezetője, valamint Gulyás László alezredes, a Békés Megyei Védelmi Bizottság titkárhelyettese.

Központ címe: 1051 Budapest, Nádor utca 36. IV. em.
e-mail.: pofoszpofosz@gmail.com
Adószám: 19006808-1-41
Copyright © Magyar Politikai Foglyok Szövetsége
Honlap megnyitva: 2012.02.01.
Frissítve: 2024.04.16.
Kitüntetések - Magyar Politikai Foglyok Szövetsége